اروفلومتری چیست؟

Uroflowmetry

اروفلومتری آزمایشی است که میزان جریان ادرار را اندازه‌گیری می‌کند. این آزمایش نحوه‌ی جریان ادرار، یعنی سرعت خروج ادرار، میزان خروج ادرار و مدت زمان آن را بررسی می‌کند. اروفلومتری یک تست تشخیصی برای ارزیابی عملکرد دستگاه ادراری است که به صورت سرپایی عموما در مطب ارولوژیست انجام می شود و به ارولوژیست در تشخیص مشکلات دفع ادرار یا انسداد مجاری ادراری کمک میکند.
در افرادری که شکایت از کاهش فشار ادرار دارند، این تست با اندازه گیری میانگین و حداکثر سرعت جریان ادرار می تواند انسداد در خروجی مثانه مانند بیماری بزرگی پروستات را ارزیابی کند. همچنین، هنگامی که اروفلومتری با سیستومترگرام (CMG) ترکیب شود، می‌تواند به شناسایی مشکلاتی مانند ضعف مثانه کمک کند

Aeroflowmetry

 آمادگی برای اروفلومتری

برای انجام این آزمایش، باید با مثانه نسبتاً پر به مطب پزشک مراجعه کنید.
از بیمار خواسته می‌شود که در صندلی قیفی شکلی شبیه به توالت فرنگی به شکل نشسته یا ایستاده ادرار کند. دستگاه با ثبت الکترونیک، نموداری از جریان ادرار را به ارولوژیست نشان میدهد.

Aeroflowmetry test
سرعت جریان ادرار برحسب میلی‌لیتر (میلی‌لیتر) ادرار خروجی در ثانیه محاسبه می‌شود. در این تست، هر دو مقدار «میانگین سرعت جریان» و «بالاترین سرعت جریان» اندازه‌گیری می‌شوند.
بیشترین سرعت جریان ادرار، که با نام Qmax نیز شناخته می‌شود، برای ارزیابی شدت انسداد به کار می‌رود.
میانگین نتایج بر اساس سن و جنس بیمار تعیین می‌شود. به طور معمول، سرعت جریان ادرار از 10 میلی‌لیتر تا 21 میلی‌لیتر در ثانیه متغیر است. این مقدار برای زنان به حدود 15 تا 18 میلی‌لیتر در ثانیه نزدیک‌تر است.

Preparation for eroflowmetry

نتایج اروفلومتری

سرعت جریان کم یا پایین: می‌تواند به معنای وجود انسداد در گردن مثانه یا مجرای ادرار، بزرگی پروستات یا ضعف مثانه باشد.
سرعت جریان زیاد یا بالا: ممکن است نشان‌دهنده‌ی ضعف عضلات اطراف مجرای ادرار یا مشکلات بی‌اختیاری ادراری باشد.
علاوه بر تست اروفلومتری برای تشخیص و درمان، ارولوژیست ممکن است به شرح حال کامل ، معاینه و انجام ازمایشات دیگری نیز نیازمند باشد. متخصص ارولوژی (متخصص مجاری ادراری) بر اساس نتایج این آزمایش‌ها و سابقه‌ی پزشکی شما، یک برنامه‌ی درمانی را برایتان در نظر خواهد گرفت.

سوالاتی که باید از پزشک خود بپرسید:

  1. نتایج این آزمایش چه چیزی را به شما نشان می‌دهد؟
  2. برای اینکه مشکل من به طور کامل بررسی شود، به چه آزمایش‌های دیگری نیاز دارم؟
  3. بعد از این آزمایش، چه اقدامات بعدی باید انجام بدهم؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا