عمل های جراحی سرپایی
عمل های جراحی سرپایی معمولا کمتر از یک ساعت زمان میبرد و این امکان را به بیمار میدهد که در همان روز عمل ، به منزل خود باز گردد. در این جراحی بیمار نیاز به بیهوشی عمومی و بستری شدن در بیمارستان را نخواهد داشت. عملهای جراحی سرپایی که در مطب ما و طی بی حسی موضعی قرار میگیرند به شرح زیر هستند:
بریج آلت یا چسبندگی آلت
بیریج یا چسبندگی های پوست سر آلت تناسلی زواید اضافی پوستی هستند که عموما به دنبال ختنه ایجاد می شوند. در هنگام ختنه، پوست اضافی سر آلت برداشته شده و در طی چند روز محل زخم ختنه گاه ترمیم می گردد. گاهی این ترمیم به شکل مناسب صورت نگرفته و قسمتی از پوست سر و تنه آلت بد جوش خورده و زواید پوستی ایجاد می کند.
این زواید به شکل پل مانند هستند و در قسمت زیر آن ترشحات و آلودگی ها جمع می شود. در بزرگسالی فرد ممکن است احساس کند قسمتی از پوست آلتش به صورت حفره درآمده و از زیر آن گاهی ترشح خارج می شود.
بریج آلت تناسلی ممکن است عفونی شده و درد به همراه داشته باشد، ضمن اینکه از نظر زیبایی نیز باعث دغدغه در جوانان شده است.
اصلاح و ترمیم این زواید به راحتی قابل انجام بوده و می تواند به منظور زیبایی صورت گیرد. برای ترمیم این ضایعات در مطب، ارولوژیست با استفاده از بی حسی موضعی و تزریق محلول بی حسی با سرنگ انسولین و سوزن ظریف به زیر پوست، قسمت بدجوش خورده را با تیغ جراحی یا لیزر برش داده و این زایده را اصلاح می کند.
پس از ترمیم، برای 2-3 روز پانسمان موضعی با استفاده از پمادهای آنتی بیوتیک انجام می شود. درمان جراحی این ضایعات دردناک نیست و موجب اختلالی در زندگی روزمره فرد نخواهد شد.
تنگه مه آ ادراری یا تنگی نوک مجرا
تنگی نوک مجرا عموما در اطفال اتفاق می افتد اما در بزرگسالان نیز امکان پذیر است. در اطفال پس از انجام ختنه به دلیل تماس پوست سر آلت با ادرار، نوک مجرای ادرار ملتهب شده و حالت زخم شدگی موجب تنگی مجرای ادراری می گردد.
انجام عمل باز کردن نوک مجرا در اطفال به علت عدم تحمل بی حسی موضعی در مطب، در بیمارستان انجام می شود.
در بزرگسالان نیز به دنبال دستکاری های مجرای ادراری، عمل پروستات یا بیماری لیکن اسکلروز؛ تنگی نوک مجرا اتفاق می افتد که باز کردن این تنگی تحت بی حسی موضعی در مطب قابل انجام است.
همانژیوم
همانژیوم ها توده ای از عروق ریز زیرپوستی هستند که در سطح پوست به شکل خال نمایان می شوند (به آن خال های عروقی نیز گفته می شود) که ممکن است در بزرگسالی با زگیل اشتباه گرفته شوند.
تفاوت بارز همانژیوم با خال های دیگر ظاهر کبود و خونی مانند آن است که تشخیص آن را ساده تر می کند. نمونه ای از آن، خال های بزرگ قرمز رنگی است که بر روی پوست صورت و گردن بعضی از افراد بزرگسال دیده می شود.
همانژیوم، بدخیم و آزار دهنده نیست بلکه نوعی اختلال مادرزادی است که در سنین نوزادی بروز می کند، اما گاهی در سنین بزرگسالی در ناحیه پوست بیضه همانژیوم های ریز پراکنده نیز دیده شده است. حذف همانژیوم ضرورتی ندارد مگر در مواردی که همانژیوم خیلی بزرگ باشد یا خونریزی کند و یا از بابت زیبایی باعث اذیت فرد گردد. روش های مختلفی برای درمان همانژیوم وجود دارد:
- استفاده از محلول کیمالول به صورت موضعی
- پروپرانول خوراکی
این دو از درمان هایی است که در کودکان ممکن است به مدت یکسال مورد استفاده قرار می گیرد. در صورتی که همانژیوم بزرگ باشد پزشک ممکن است از تزریق استروئید در داخل ضایعه استفاده می کند.
لیزر یا الکتروکوتر از روش هایی هستند که تحت بی حسی موضعی با استفاده از سرنگ انسولین و سوزن ظریف انجام می شود. در لیزر یا الکتروکوتر که معمولا در مطب و به شکل سرپایی صورت می گیرد قسمتی از پوست که مبتلا به همانژیوم است بی حس می گردد و همانژیوم سوزانده می شود. دوره نقاهت کوتاه مدت بوده و فرد طی یک روز می تواند به زندگی عادی خود برگردد.
کیست های سباسه
کیست سباسه یا کیست اپیدرموئید؛ ضایعات توپی شکل سفیدرنگ خوش خیمی هستند که با تعداد زیاد بر روی پوست اسکروتوم و بیضه ها ظاهر می شوند.
افرادی که مبتلا به این بیماری هستند دچار ضایعات عدیده ای در سایزهای مختلف می گردند. مسدود شدن مجاری ریشه های موئی بوسیله چربی و ماده کراتین پوست، منجر به ایجاد این کیست ها در زیر پوست می شوند. ژنتیک نیز در ایجاد این اختلال دخیل می باشد.
این کیست ها عموما آزار دهنده نیستند اما فرد به دلیل زیبایی و گاهی ملتهب و عفونی شدن کیست ها که با درد، قرمزی و تورم همراه است به پزشک مراجعه می کند. درمان این کیست ها فقط با جراحی و حذف امکان پذیر است و درمان دارویی کمک کننده نمی باشد.
حذف این کیست ها به سادگی در مطب و به صورت سرپایی، با تزریق بی حسی موضعی با سوزن انسولین انجام می گردد. جراح با تیغ جراحی، لیزر یا الکتروکوتر اقدام به تخلیه و باز کردن کیست نموده و سعی می کند تا جداره کیست یا کپسول را نیز خارج می کند.
در صورتی که فقط تخلیه کیست صورت پذیرد و جداره کیست به خوبی خارج نگردد ممکن است کیست بعد از مدتی مجدد عود نماید.
ضایعات خوش خیم و بدخیم پوستی ناحیه تناسلی
بیماریهای پوستی در ناحیه دستگاه تناسلی مردان بسیار متنوع است. از جمله این ضایعات می توان به بیماری های مختلفی چون عفونت های قارچی و انگلی، در مقعد، کشاله ران و یا ضایعات پوستی در ناحیه آلت تناسلی اشاره کرد گاهی چندین بیماری مختلف از نظر ظاهری بسیار شبیه هم هستند و بدون معاینه دقیق و گاهی نمونه برداری تشخیص دقیق و قطعی ممکن نخواهد بود.
برای تشخیص، پزشک معاینه فیزیکی انجام میدهد و ضایعات یا تودههای روی پوست را بررسی میکند. همچنین ممکن است پزشک نمونهبرداری را برای شما تجویز کند.
پزشک متخصص با مشاهده و ارزیابی ضایعه می تواند بهترین روش درمان را انتخاب کند ، گزینههای درمانی اغلب یکسان خواهد بود. این روشهای درمانی عبارتاند از: کرایوتراپی (سرما درمانی) ، بستن رگ ، لیزر و جراحی. که در عمل جراحی، پزشک میتواند با استفاده از چاقوی جراحی، زگیلهای تناسلی و ضایعات پوستی را از بین ببرد.