ناتوانی جنسی و اختلال نعوظ یکی از مشکلات جنسی رایج است به خصوص در سنین بین 40تا 70سال. از آنجا که معمولا کوتاه مدت است،جای هیچ نگرانی نیست، اما اگر شما مدام دچار این اختلال شده اید لازم است به پزشک متخصص مراجعه کنید، چرا که این مشکل می تواند نشانه ای از یک بیماری جدی تر باشد .
اختلال نعوظ
عامل اصلی ایجاد نعوظ ،پمپ شدن شدید خون به درون آلت و ممانعت از خروج آن به دلیل بسته شدن مسیر سیاهرگ ها می باشد. در 2 حالت اختلال نعوظ ایجاد می شودکه عبارتند از :
- بسته شدن مسیر سیاهرگی که در این حالت خون وارد شده به آلت به خارج از آن نشت میکند
- کاهش یا قطع جریان سرخرگی که در این حالت خون به خوبی وارد آلت نمی شود.
دلایل ناتوانی جنسی در آقایان
بسیاری از مردان گاها به صورت موقت توانایی نعوظ یا حفظ آن را از دست میدهند، این اختلالی دلایلی مختلفی ممکن است داشته باشد مانند:
- استرس ،خستگی، اضطراب
- نوشیدن الکل زیاد و مصرف مواد مخدر
- دیابت
- مشکلات قلبی و عروقی
- استفاده از بعضی داروها
- مشکلات هورمونی و اختلالات تیرویید
- عمل های جراحی
- سانحه و آسیب های فیزیکی
- چاقی و نداشتن فعالیت ورزشی
- اختلالات روحی و افسردگی : اگر این مشکل بارها اتفاق بیفتد، ممکن ناشی از بیماری های زمینه ای یا اختلالات روحی باشد. اگر فرد گهگاهی مشکل نعوظ دارد، بیشتر احتمال دارد که علت آن مربوط به مشکلات عاطفی و روحی باشد، برای کاهش اضطراب در این گونه موارد، روانشناسان مشاورین خوبی برای درمان خواهند بود.
- افزایش فشار خون
- بیماری پارکینسون
شایع ترین عوارض ناتوانی جنسی
- کاهش اعتماد به نفس
- اثر گذاری بر خلق و خوی فرد
- ایجاد اختلاف و تعارض در ارتباط با شریک جنسی و حتی جدایی و سست شدن بنیان خانواده
بیشتر بدانید >> بیماری های مقاربتی؛ علائم، درمان و پیشگیری
طریقه معاینه و ویزیت
پزشک از شما درمورد سبک زندگی، روابط و هر گونه مشکل مرتبطی که ممکن است داشته باشید سوال می کند . چکاپ عمومی مانند اندازه گیری فشار خون و معاینه دستگاه تناسلی جهت بررسی علایم قابل رویت انجام می گردد. اگر علایمی مانند تکرر ادرار وجود داشته باشد، شاید معاینه ی پروستات هم انجام شود.
درمان ناتوانی جنسی
درمان ناتوانی جنسی معمولا موثر و برطرف کننده است و بسته به علت زمینه ای متفاوت خواهد بود.دادن شرح حال کامل به پزشک کمک زیادی به کشف علت بیماری میکند برای مثال : افرادی که نعوط صبحگاهی کاملی دارند ولی در طول مدت بیداری دچار مشکل نعوظ میشوند عوامل روحی و عصبی و استرس بسیار مطرح میباشد از این رو درمان های بخصوصی برای بعضی از علل اختلال نعوظ وجود دارد :
- درمان های دارویی : در ایران داروهایی مانند سیلدنافیل، تادالافیل یا واردنافیل اغلب برای درمان اختلال ناتوانی جنسی توسط پزشکان تجویز می گردند.
- در موارد باریک شدن رگ های خونی آلت، فشار خون یا کلسترول بالا.
از داروهای پایین آورنده فشار خون و خانواده ی دارویی استاتین برای کاهش کلسترول استفاده می شود.
- در مشکلات هورمونی مانند کمبود هورمون مردانگی یا همان تستوسترون، از داروهای جایگزین هورمونی مانند اشکال خوراکی، تزریقی یا موضعی تستسترون استفاده می گردد.
- جهت اختلال نعوظ ناشی از عوارض جانبی داروهای مصرفی، رژیم دارویی فرد باید بررسی شده و دارویی که عامل ناتوانی است حذف و جایگزین گردد.
اگرچه این داروها در داروخانه ها بدون نسخه قابل دسترسی هستند، اما بهتر است بیمار بعد از مشاوره با پزشک معالج خود ، جهت یافتن علت، اطمینان از موثر بودن داروها و عدم وجود منع مصرف برای دارو ، اقدام به صرف آن نماید.
- دستگاه های وکیوم : پمپ وکیوم روی آلت قرار گرفته، خون بیشتری را به سیستم گردش خون آلت منتقل و باعث نعوظ می شود .
این وسیله با توجه به سختی های انجامش، بیشتر برای مردانی قابل استفاده است که درمان های خوراکی مناسب نیستند، یا نتیجه بخش نبوده اند.
- شیاف های داخل مجرای ادراری
کارهایی که فرد برای کمک به اختلال ناتوانی جنسی می تواند انجام دهد:
- کم کردن وزن اگر اضافه وزنی وجود دارد.
- ترک یا کاهش سیگار
- داشتن رژیم غذایی سالم و حاوی سبزیجات و میوه جات تازه
- ورزش منظم هوازی
- کاهش یا پرهیز از استرس و اضطراب
- ترک مواد مخدر و کاهش مصرف نوشیدنی های الکلی
کارهایی که نباید صورت گیرد:
- پرهیز از دوچرخه سواری ، علی الخصوص بیشتر از ۳ ساعت در هفته.
- مصرف زیاد و بیش از حد مجاز الکل