درمان زگیل تناسلی مردان

درمان زگیل تناسلی در مردان مشهد

ویروس پاپیلومای انسانی؛ عامل زگیل تناسلی

این بیماری رایج ترین عفونت ویروسی سرایت شونده جنسی است. زگیل تناسلی زائده هایی هستند که در ناحیه تناسلی، دهانه رحم، مقعد و رکتوم (راست روده) و گاهی در اطراف دهان ظاهر می شوند. عامل به وجود آمدن آن ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) است که از طریق سکس واژینال ، مقعدی ، تماس با سطوح آلوده و همچنین بندرت از طریق سکس دهانی قابل سرایت است. افراد وقتی به وجود این ویروس در بدن خود پی می برند که علائم ظاهری آن را در نواحی تناسلی مشاهده کنند.

بنابراین وجود هر زائده ای به معنی ابتلا به این بیماری نیست. برای تشخیص زگیل نیاز به انجام تست و آزمایش های مربوطه و همچنین مراجعه به متخصص اورولوژی است تا بهترین روش درمان برای بیمار انتخاب شود در این مقاله روشهای درمان زگیل تناسلی در مردان را توضیح داده ایم.

نوع درمان زگیل تناسلی به چه عواملی بستگی دارد؟

زگیل ها ضرورتأ نیازمند درمان نیستند علی الخصوص اگر برای فرد آزار دهنده نباشند. علل اصلی درمان ضایعات زگیل، بهبود علائم آزاردهنده مثل سوزش، خارش، خونریزی، درد، ترشحات واژینال، درد هنگام مقاربت یا نارضایتی فرد از ظاهر آلت تناسلی خود می‌باشند پزشک ممکن است درمان زگیل های بزرگ را به بیمار توصیه کنند. اما باید توجه داشت که برداشتن زگیل ها به معنای از بین رفتن ویروس از بدن نیست. بهترین راه برای درمان زگیل های تناسلی به موارد زیر بستگی دارد:

  • تعداد زگیل ها
  • محل زگیل ها
  • سوابق بیماری از جمله بیماری های نقص سیستم ایمنی
  • انتخاب و ترجیح بیمار و پزشک معالج

علائم زگیل تناسلی در مردان

اگر شما هر کدام از علائم زیر را دارید، لازم است به پزشک متخصص مراجعه کنید:

  1. یک یا چند زائده و توده غیردردناک به رنگ های مختلف روشن یا تیره در اطراف واژن، آلت یا مقعد
  2. احساس خارش یا خونریزی از مقعد
  3. دیدن لکه خون در لباس زیر یا خونریزی انتهای ادرار
  4. هر گونه انحراف دائم در جریان طبیعی ادرار
  5. داشتن شریک جنسی که دارای زگیل تناسلی است، حتی اگر هیچ نشانه ای از زگیل نداشته باشید.

زگیل تناسلی در مردان

 

تشخیص زگیل تناسلی در مردان

پزشک معمولا با معاینه و نگاه کردن به این زائده ها می تواند زگیل تناسلی را تشخیص دهد و تشخیص آن بر مبنای آشنایی وی با این ضایعات است.

حدود 90% زگیل های تناسلی ناشی از HPV های تیپ 6 و 11 هستند اما ممکن است ابتلا به دیگر تیپ های ویروس نیز همزمان وجود داشته باشد.
معمولا تشخیص منشا دشوار است به این علت که دوره کمون بیماری (ابتلای بدون علامت) میتواند از سه هفته تا 8 ماه باشد، همچنین بروز ضایعات جدید ممکن است عود زگیل تشخیص داده نشده قبلی باشد لذا زگیل جدید در زوجین حتما به معنای روابط خارج نمیباشد.

لازم است بدانید، بجز در موارد نادری عموما نیاز به آزمایش جهت تعیین خوش خیم یا بد خیم بودن نوع ویروس در مردان نیست، زیرا تعیین نوع ویروسی که زگیل ها را ایجاد کرده است و پیدا کردن تیپ های ۱۶ و ۱۸ نهایتا تاثیری روی نحوه ی درمان شما نخواهد گذاشت اما زگیل های تیپ 16 و 18 در خانم ها اهمیت ویژه ای دارند. زیرا این دو نوع زگیل ریسک بالای سرطان زایی رحم را دارند لذا لازم است در این دو نوع ویروس پیگیری به صورت جدی تر صورت گیرد.

نمونه برداری از زگیل تناسلی

گاها در مواردی که تشخیص ضایعه کاملا برای پزشک محرز نیست، ضایعات بسیار کوچک هستند یا به طور مثال شک به بدخیمی وجود دارد، نمونه برداری از ضایعات هم قبل از برداشتن یا بلافاصله بعد از برداشتن آنها لازم است.

طی ویزیت، پزشک شرح حال کاملی از شما خواهد گرفت و معمولا برای طرح شکل درمان در آینده و بررسی میزان خطر این بیماری برای آینده شما، از شما یا شریک جنسی‌تان سوالاتی را خواهد پرسید: سوالاتی پیرامون تعداد شریک جنسی، روش‌های انجام رابطه، علایم، سوابق بیماری و دارویی، مصرف سیگار و وضعیت روحی و روانی شما.

نکته: پزشک معمولا زائده های اطراف ناحیه ی تناسلی و مقعد را (گاهی با استفاده از ذره بین) معاینه می کند و صرفا نشان دادن عکس ضایعه ممکن است موجب خطای تشخیصی گردد.‌

پزشک مناطق مبتلا، حتی داخل واژن و مقعد را ممکن است معاینه نماید. زیرا در موارد درگیری داخل مقعد یا مجرای ادراری ممکن است در آینده نیاز به انجام آندوسکوپی آن ناحیه هم باشد. برای اینکه شما از چه راهی به زگیل مبتلا شده اید و یا اینکه چه مدت عفونت را داشته اید ممکن است هیچوقت پاسخ قطعی پیدا نشود. عموما ابتلای شما به زگیل، طی 3 هفته تا 8 ماه قبل از پدیدار شدن آنها روی پوست می باشد.

آزمایش PCR زگیل تناسلی

زگیل تناسلی یکی از بیماری‌های جنسی منتقل‌شونده است که به عنوان یک چالش بهداشت عمومی در سراسر جهان شناخته می‌شود. تشخیص دقیق و سریع این بیماری امری بحرانی است که به توسعه روش‌های پیشرفته تشخیصی نیاز دارد. یکی از روش‌های موثر و حساس در تشخیص زگیل تناسلی، استفاده از آزمایشگاه PCR یا Polymerase Chain Reaction است.

آزمایش PCR در تشخیص زگیل تناسلی از پرایمرهای خاص برای ژن L1 ویروس استفاده می‌کند. این روش حساسیت بالایی دارد ولی اختصاصیت آن پایین بوده و ممکن است تشخیص مثبت کاذب به وجود آید. با این روش، ژنوم ویروس تکثیر و HPVهای پرخطر و کم‌خطر شناسایی می‌شوند. استخراج DNA از نمونه و سپس آمپلیفیکیشن (افزایش تعداد کپی) باعث افزایش محتوای DNA مرتبط با زگیل تناسلی خواهد شد. PCR با حساسیت بالایی که دارد می‌تواند حتی زگیل‌های کوچک را تشخیص دهد؛ با این وجود تفسیر نتایج باید با دقت بالایی انجام شود.

مراحل اجرای آزمایش PCR برای تشخیص زگیل تناسلی

آزمایش PCR برای تشخیص بیماری زگیل تناسلی طی مراحل زیر انجام می‌شود:

1. نمونه برداری: نمونه‌برداری از محل زگیل مهم‌ترین قدم در آزمایش PCR است. این نمونه معمولا از بخش‌های مختلفی مانند ادرار، خون، یا مایع منی گرفته می‌شود.

2. استخراج DNA: پس از گرفتن نمونه، DNA موجود در آن استخراج می‌شود. این مرحله با استفاده از تکنیک‌های خاصی انجام شده و DNA تمیز و قابل استفاده برای تست PCR بدست می-آید.

3. آمپلیفیکیشن (افزایش تعداد کپی): در این مرحله، با استفاده از آنزیم‌های ویژه در دستگاه PCR، تعداد نمونه‌های خاصی از DNA که با زگیل تناسلی مربوط است، افزایش می‌یابد. این مرحله تا زمانی ادامه دارد که تعداد کافی از کپی‌های مورد نیاز برای تشخیص به‌دست آید.

4. تشخیص زگیل تناسلی: پس از آمپلیفیکیشن محتوای DNA افزایش یافته، با استفاده از تکنیک‌های مختلفی مانند ژل‌ الکتروفورز یا روش‌های مولکولی دیگر تحلیل می‌شود. نتیجه این تحلیل نشان‌دهنده وجود یا عدم وجود زگیل تناسلی در نمونه خواهد بود.

درمان زگیل تناسلی در مردان

به طور کلی دو دسته درمان برای زگیل های تناسلی وجود دارد، داروها و روش هایی که باعث از بین بردن بافت زگیل میشوند، و داروهایی که با اثر بر روی سیستم ایمنی باعث حذف زگیل می‌شوند .برای زگیل‌های کوچک و با تعداد کم از درمان‌های موضعی؛ کرم ها و لوسیون ها می‌توان استفاده کرد. برای زگیل‌های بزرگ‌تر معمولا کرم و پماد پاسخ نمی دهد و از روش های فریز کردن (کریوتراپی)، لیزر و الکتروسرجری برای آنها استفاده می شود.

البته بروز بدخیمی، علی الخصوص در مردان بسیار کم است ولی در مواردی که زگیل، بدخیم گردد نیازمند حذف آن با حاشیه و عمق مناسب می باشد. پزشک باید مطمئن شود که زگیل و بافت اطراف آن که بدخیم شده است به طور کامل از بدن حذف گردیده است. 

1. درمان موضعی؛ لوسیون یا کرم

به طور کلی دو دسته دارو برای زگیل های تناسلی وجود دارد، داروهایی که باعث از بین بردن بافت زگیل میشوند، و داروهایی که با اثر بر روی سیستم ایمنی باعث حذف زگیل می‌شوند

شما معمولا می‌توانید خودتان این کرم و لوسیون‌ها را بر روی زگیل تناسلی بمالید، اما در مواردی که زگیل‌ها تیره رنگ‌اند و قوام سختی دارند ممکن است چند هفته و حتی چند ماه درمان طول بکشد. این نوع درمان ممکن است باعث درد، سوزش، تحریک یا سوختگی محل گردد، لذا قبل از شروع آن باید آموزش های لازم را دیده باشید.

در مواردی که وسعت ناحیه درگیر بیشتر از ۴ سانتی متر است، استفاده از این روش لزوما باید تحت نظر کادر پزشکی باشد که با این نحوه درمان آشناست.

داروهایی که باعث از بین بردن بافت زگیل میشوند:

پدوفیلین

پدوفیلین (Podophyllum resin) محلولی بر پایه ترکیبات گیاهی است که باعث توقف تقسیمات سلولی و از بین بردن بافت زگیل میشوند. این درمان توسط پزشک تجویز شده و فرد باید یک تا چهار ساعت بعد، محلول پدوفیلین را از روی ضایعات بشوید. قبل از استفاده از محلول موضع مورد نظر باید خشک باشد و در هر جلسه نباید بیشتر از نیم سی سی از دارو در محل استفاده شود، درمان عمومأ برای چهار تا شش هفته تکرار میگردد تا زمانی که زگیل‌ها حذف شوند. پدوفیلین در زمان بارداری استفاده نمی‌شود و می تواند عوارضی مانند درد، التهاب پوستی خفیف تا حتی زخم‌های پوستی عمیق ایجاد کند.

تری کلرو استیک اسید (Trichloroacetic acid)

از این محلول اسیدی بصورت شایع برای تخریب بافت زگیل استفاده می‌شود و باید عموما توسط پزشک یا پرستار به خوبی به بیمار آموزش داده شود. فرد میتواند محلول را یک بار در هفته به مدت چهار تا شش هفته استفاده کند، یا تا زمانی که زگیل‌ها به خوبی پاک شوند. همچنین ازاین محلول میتوان در طی بارداری استفاده نمود. برای استفاده از این محلول ابتدا بافت سالم دور زگیل را با پماد زینک اکساید آغشته کرده سپس با گوش پاک کن مقداری از اسید را روی زگیل خیس کرده و اجازه دهید تا خشک شود و رنگ سفید روی بافت ظاهر گردد. عوارض جانبی تری کلرو استیک اسید شامل درد و احساس سوزش می‌باشد. طی مطالعات انجام شده نرخ پاک سازی با این روش حدود 70% می باشد. ضایعات بزرگ و ضخیم ممکن است پاسخ ندهند زیرا اسید ممکن است به کل ضایعه نفوذ نکند.

فلوئورواوراسیل (Fluorouracil) 

یک آنتی متابولیت پیریمیدین است که در سنتز DNA دخالت می‌کند و منجر به مرگ سلولی می‌شود. استفاده از آن در بارداری منع مصرف دارد. یکی از معایب FU موضعی این است که اغلب به دلیل سوزش، درد، التهاب، ادم یا زخم های دردناک توسط بیمار تحمل نمیشود. به این دلایل، FU موضعی نقش محدودی در درمان اولیه زگیل دارد. این دارو به صورت ژل مستقیماً در زیر زگیل به صورت داخل پوستی تزریق می‌شود. تزریقات یک بار در هفته تا شش هفته انجام می شود. میزان پاکسازی 65 درصد پس از میانگین چهار درمان گزارش شده است. عوارض جانبی شامل درد موضعی، سوزش و زخم می‌باشد.

داروهای موثر از طریق سیستم ایمنی:

ایمیکوئیمود

ایمیکوییمود (Imiquimod) کرمی است که به صورت موضعی سیستم ایمنی را تحریک میکند تا بدن از شر زگیل تناسلی رها گردد. توصیه میشود دست ها قبل و بعد از استفاده از کرم به خوبی شسته شود، کرم را باید هنگام خواب روی موضع که قبلا تمیز شده و خشک است به خوبی مالیده شود و بعد از 6 الی 10 ساعت با آب و صابون شسته شود، روابط جنسی در مدتی که کرم روی پوست است باید پرهیز گردد، کرم ایمیکوییمود عموما سه بار در هفته برای مدت چهار تا شش ماه متوالی استفاده میشود. مبانگین حدود 40% نرخ پاکسازی زگیل توسط این روش میباشد، مختصر قرمزی و التهاب عارضه شایع ایمیکوییمود است. هر چند پدیدار شدن این عارضه به این معنی است که دارو به خوبی موثر بوده است.

اینترفرون ها

اینترفرون ها (Interferon) درصورت تزریق به داخل ضایعه میتوانند موثر باشند. تزریق به صورت دو تا سه بار در هفته به مدت سه هفته و تکرار بعد از 3 الی 4 ماه می‌باشد. هرچند شکل ژل موضعی آن هم در بعضی کشور ها موجود است. عارضه ی شایع تزریق اینترفرون ها شامل علائم شبه سرما خوردگی، کاهش اشتها، خستگی و درد می‌باشد.

اینترفرون به عنوان درمان اول هیچوقت توصیه نمی گردد. در شرایط خاصی که درمان های جراحی و دارویی به خوبی موفقیت آمیز نبوده است، اینترفرون میتواند برای حذف ضایعات نهایتا استفاده شود.

اینترفرون به عنوان درمان اول هیچوقت توصیه نمی گردد. در شرایط خاصی که درمان های جراحی و دارویی به خوبی موفقیت آمیز نبوده است، اینترفرون میتواند برای حذف ضایعات نهایتا استفاده شود.

2. روش های جراحی

فریز کردن (کرایو)

یکی از درمان‌های موفق و راحت در حذف زگیل‌هایی که قوام سختی ندارند فریز کردن (با نیتروژن مایع یا نیتروس اکساید) می‌باشد. ممکن است پزشک شما پیشنهاد بدهد روش فریز کردن یا همان منجمد و سرما دادن را استفاده کنید. در نظر داشته باشید در بعضی افراد ممکن است این درمان موثر نباشد و بعضی زگیل‌ها باقی بمانند، علی الخصوص در زگیل‌های متعدد، چرا که فریز کردن در زگیل‌های باقوام سخت و متعدد، تنها ۴۰ تا ۶۰ درصد موفق است. ممکن است به تکرار درمان یا استفاده از چند درمان همزمان در چندین زمان مختلف نیاز داشته باشید و این درمان‌ها شاید هفته‌ها و ماه‌ها طول بکشد. عوارض جانبی میتواند شامل التهاب و تحریک پوست، تاول و رخم باشد

الکتروسرجری

درمان بعضی ضایعات با روش سوزاندن یا همان الکتروسرجری صورت می گیرد. در این روش پزشک ضایعات را که عموما تیره یا سخت هستند و ممکن است به کرایوتراپی و سایر روش‌ها جواب ندهند با الکتروکوتر و بی‌حسی موضعی حذف می کنند. این روش بخاری ایجاد می کند که در موارد بسیار نادری که در دنیا گزارش شده است که می تواند برای پزشک آلوده کننده باشد اما ریسک آن قابل توجه نیست. مزیت این روش این است که نسبت به روش‌های دیگر موثرتر بوده و پاکسازی ضایعات بخوبی در یک جلسه می‌تواند صورت بگیرد و به صورت سرپایی در مطب قابل انجام هستند. این درمان ها در زمانی استفاده می شوند که:

  1. زگیل ها پاسخ مناسبی به درمان های دارویی ندارند.
  2. زگیل های ناحیه واژن و مجرای ادرار یا مقعد
  3. درمان دارویی به تنهایی به علت درگیری وسیع منطقه کفایت نمی‌کند.
  4. مناطقی که علاوه بر زگیل تغییرات پیش بدخیمی در آن دیده می شود

بعد از درمان با روش های جراحی در صورت بروز درد میتوان از مسکن هایی مثل استامینوفن استفاده کرد، همچنین وان آب گرم میتواند به کاهش درد کمک کند.
توصیه میشود برای جلوگیری از عفونت احتمالی از لباس های آزاد استفاده شود.
رابط جنسی بعد از بهبود محل زخم ها مانعی ندارد.
شواهد نشان می‌دهد استفاده از کاندوم در روابط جنسی روند بهبودی را سرعت می‌بخشد.

کرایوتراپی و الکتروسرجری هر دو عوارض جانبی مشابه‌ای دارند مانند التهاب پوست، احساس سوزش، تاول زدن و زخم شدن ناحیه! هردوی این روشها عمومأ تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شوند.

3. حذف جراحی

عموما حذف جراحی ضایعات انجام نمی‌گردد مگر در موارد خاصی که نیاز به بافت جدا شده برای تشخیص بافت شناسی باشد. تحت بی حسی موضعی با استفاده از قیچی یا تیغ جراحی بافت برداشته شده و پایه آن با الکتروکوتر سوزانه میشود. از عوارض درمان جراحی می‌توان به درد، بافت اسکار و عفونت اشاره کرد.

4. لیزر

استفاده از انرژی اشعه لیزر برای تخریب بافت‌های زگیل است. لیزر کربن دی اکسید رایجترین نوع آن است، این روش تحت بی‌حسی موضعی یا بی‌هوشی خفیف عمومی صورت می گیرد. عمومأ لیزر زگیل‌ها زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که منطقه وسیعی از پوست درگیر است و عوارض آن شامل بجا گذاشتن بافت اسکار درد و یا تغییرات رنگدانه های پوست و به اصطلاح روشن شدن پوست می باشد.

5.آسپیراسیون اولتراسونیک 

در تکنیک آسپیراتور اولتراسونیک (CUSA) از امواج فراصوت برای تکه تکه کردن و آسپیره کردن بافت زگیل استفاده می‌شود. این روش امکان حذف لایه های بافت زگیل را بدون آسیب به بافت زیرین فراهم می کند

6. واکسیناسیون

واکسیناسیون همگانی در کشورهای توسعه یافته به صورت رایگان در سنین کم ( نزدیک به نوجوانی) انجام می‌شود و هدف از آن کاهش میزان سرطان های تناسلی در جامعه است. عموما واکسیناسیون تا قبل از سن 26 سالگی پایان می‌یابد اما بسته به شرایط بیمار ممکن است پزشک به افرادی مانند همجنس‌بازان یا زنانی که شدیدا در معرض ابتلای ویروس هستند حتی تا سن ۴۵ سالگی هم این واکسن را توصیه نماید.

واکسن HPV دو ظرفیتی، افراد را در مقابل انواع سرطان زای ویروس (عموما تیپ ۱۶ و ۱۸) مقاوم خواهد ساخت.  بیش از 40 نوع مختلف زگیل تناسلی تاکنون شناخته شده است لذا پس از واکسیناسیون (حتی با واکسن گارداسیل 9 ظرفیتی) باز هم امکان ابتلا به دیگر انواع ویروس وجود دارد. واکسیناسیون پس از بررسی افراد توسط پزشک عموما به خانم‌ها توصیه میشود، هرچند در مردانی که شریک‌های جنسی متعددی در طول زندگی دارند نیز بهتر است تجویز گردد

معمولا پزشکان از الکتروسرجری، حذف جراحی و یا لیزر برای برداشت زگیل استفاده می کنند. در دو روش کرایوتراپی و الکتروسرجری میزان موفقیت 100% است.

تاثیر ویتامین C و E روی زگیل تناسلی

بر اساس تحقیقات جدید، میزان ویتامین C و E خون هیچگونه ارتباط واضحی با شانس ابتلا به زگیل تناسلی نداشته اند. مصرف روزانه و زیاد این ویتامین ها نیز واضحا باعث کاهش ابتلا به ویروس زگیل نشده!

در درمان زگیل تناسلی نیز مصرف ویتامین C و E کمکی به بهبود یا کاهش معنادار دوره بیماری نکرده است. هرچند نیاز به تحقیقات گسترده تر وجود دارد.

پیشگیری از بروز زگیل‌های پوستی

راه انتقال زگیل تناسلی عموما روابط جنسی است. هر چند تماس با سطوح آلوده نیز می‌تواند سبب ابتلا گردد. استفاده از کاندوم، خطر ابتلا به زگیل تناسلی را بسیار کاهش می دهد ولی به صفر نمی‌رساند. در مواردی که افراد از روش‌هایی مانند لیزر موهای زائد، تتو و انجام هر گونه جراحی بر روی ناحیه تناسلی و یا حتی باشگاه پرورش اندام استفاده می‌کنند، لازم است مطمئن شوند که ابزارها بخوبی استریل شده‌اند و با پوست فرد آلوده در تماس نبوده‌اند.

جلوگیری از انتقال ویروس زگیل تناسلی

استفاده از کاندوم زمانیکه شما سکس مقعدی یا واژینال دارید! زیرا ویروس اگر در پوست باشد، با پوشاندن سوراخ نوک مجرای ادراری با استفاده از کاندوم، می توانید تا حدی از انتقال آن جلوگیری کنید.

همچنین لازم است در طی درمان زگیل تناسلی و انجام واکسیناسیون، از رابطه جنسی بپرهیزید.

مراجعه به اورولوژیست برای درمان زگیل تناسلی

دکتر مهدی قاضی، متخصص و جراح کلیه، مجاری ادراری و پروستات یکی از بهترین اعضای جامعه جراحان و انجمن ارولوژی مشهد هستند. همچنین ایشان عضو سازمان نظام پزشکی و کالج جراحان انگلستان بوده و دوره تکمیلی ارولوژی خود را در بریتانیا گذرانده اند.

سوالات متداول

آیا زگیل تناسلی مردان واگیردار است؟
ویر‌وس زگیل تناسلی حتی موقعی که هیچ گونه زگیل مشهودی وجود ندارد قابل سرایت است. بسیاری از افراد با داشتن ویروس، بدون وجود زگیل قابل رویت، می توانند این ویروس را به دیگران منتقل کنند. در نظر داشته باشید اگر شما مبتلا به زگیل تناسلی هستید شریک جنسی شما هم باید به پزشک خود مراجعه و مورد معاینه قرار گیرد زیرا ممکن است از وجود آن ناآگاه باشد.
از طریق بوسیدن ،استفاده از حوله، وسایل غذا خوری، لیوان و توالت مشترک انتقال ویروس تاکنون در دنیا گزارش نشده است. عموما شایع ترین راه ابتلای به آن تماس جنسی است، اما ممکن است در موارد نادری ازطریق دست آلوده، و بوسه های عمیق ، تیغ ریش تراشی و وسایل بسیار آلوده ی مرتبط با رابطه جنسی هم صورت گیرد.

چگونه می توان از انتقال ویروس زگیل تناسلی جلوگیری کرد؟
استفاده از کاندوم ؛ زمانیکه شما سکس مقعدی یا واژینال دارید زیرا ویروس اگر در پوست باشد، با پوشاندن سوراخ نوک مجرای ادراری با استفاده از کاندوم، می توانید تا حدی از انتقال آن جلوگیری کنید.
پرهیز از رابطه ی جنسی درطی درمان زگیل تناسلی و انجام واکسیناسیون.

مدت زمان درمان زگیل تناسلی در مردان چقدر است؟
این ویروس از ابتدای ظهور در بدن معمولا در مدت زمان کمتر از 2 سال از بین می‌رود و عود نخواهد کرد. در 5 درصد از افراد ممکن است ویروس بیشتر از 2 سال ماندگار شود و در این سالها بیمار دچار عود زگیل تناسلی گردد. در مواردی که بیماری طول می کشد بسیار مهم است که فرد بداند نوع ویروس چگونه است؟ خطر آلوده کنندگی آن برای دیگران چقدر است؟ و چه مراقبت هایی را برای خود و اطرافیانش لازم است انجام دهد. لذا انجام آزمایش pcr hpv و تعیین نمای ژنتیک آن در موارد خاص ضروری است.

آیا زگیل تناسلی خطرناک است؟
ویروس های HPV  تیپ 16 و 18 عامل 70% سرطان های دهانه رحم بوده و تیپ های 31،33،45،52،58 عامل 20% سرطان های دهانه رحم می‌باشند.  علاوه بر سرطان زایی، گاهی فرد، مبتلا به درگیری وسیع و بزرگ زگیل های تناسلی می گردد به طوری که ناحیه مقعد، دهان یا ناحیه تناسلی ممکن است به طور وسیع دچار آلودگی و ایجاد زگیل گردد که برای فرد بسیار ناراحت کننده و مشمئز کننده خواهد بود. بنابراین ابتلا به زگیل های تناسلی برای خانم ها (به دلیل ایجاد سرطان های رحمی) خطرناک است و علاوه بر آن، ظاهر زشت ویروس نیز بسیار ناراحت کننده است. خوشبختانه شانس سرطان زایی این ویروس برای مردان بسیار کم و نادر می باشد.

آیا بعد از درمان زگیل تناسلی می توان رابطه جنسی داشت؟
حتی با وجود زگیل‌های تناسلی رابطه جنسی امکان پذیر است. هرچند فرد باید این بیماری را با شریک جنسی خود درمیان بگذارد، مزایا و معایب ریسک ابتلا شریک جنسی باید سنجیده شود و در نهایت اوست که تصمیم به ادامه رابطه جنسی می‌گیرد. کاندوم روش بسیار موثری برای پیشگیری از ابتلا به زگیل های تناسلی است. حتی درصورتی که پوست مبتلا باشد، کاندوم شانس ابتلا را بسیار کاهش می دهد. معمولا افرادی که 6 ماه عود زگیل تناسلی نداشته‌اند خطر انتقال بیماری در آنها حدودا به صفر می رسد.

14 در مورد “درمان زگیل تناسلی مردان”

    1. با سلام

      پس از پاک سازی زگیل ها ، درصورت عدم وجود زگیل های زیاد یا بزرگ ، روابط محافظت شده با کاندوم تقریبا امن هستند و شانس انتقال با کاندوم بسیار کم است . روابط اورال هرچند باید پرهیز شوند

  1. سلام آقای دکتر وقت بخیر یک چند ماهی هست روی آلت تناسلی دور ختنه گاه چند لکه سیاه کم رنگ به وجود اومد خدمت رسیدم چند پماد دادین ولی برطرف نشد گاهی سفیدک قسمت ختنه گاه به وجود میاد با کمی خارش همیشه نیست الان چند وقتی هست برآمدگی روی کلاهک به وجود اومد .

  2. من چند وقتی بود درگیر این موضوع بودم. حقیقتا نمیدونستم باید کجا مراجعه کنم تا اینکه یکی از همکارام آدرس شمارو داد. ممنون ازتون اولا ک طول درمان کوتاه تر از چیزی بود ک تصور میکردم دوما برخورد شما خیلی فوق العاده بود. ممنون اقای دکتر بابت همه چی.

    1. سلام خیر، جنین آلوده به زگیل نمی شود .
      در صورتی که کانال زایمان خیلی آلوده به ویروس زگیل باشد حین زایمان ممکن است نوزاد مبتلا شود که دراین گونه موارد عموما با تشخیص متخصص زنان از سزارین به جای زایمان طبیعی استفاده می شود.

    1. سلام من زگیل تناسبی دارم خیلی نگرانم میشه راهنمایی کنی اینم شمارم ممنون میشم ۰۹۱۵XXX۸۸۴۳

  3. جناب دکتر سلام عرض ادب..برای درمان زگیل تناسلی روزی سه بار محلول تجویز شده با گوش پاک کن زدم.. پوستش برداشته شده و خونی شده..خیلی میسوزه.باید ادامه بدم ؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا